Ce rost au...

Poate sunt unii care nu gasesc rostul la cele ce se intampla. "De ce a trebuit sa se intample asa ceva?", "de ce a trebuit sa mi se intample mie?". Multe intrebari de genul care ne rapesc timpul si totodata atentia si astfel devenim neatenti, insensibili la tot ce trece pe langa noi. Asa ca,pot spune, am cautat si am dat peste un raspuns, raspuns ce poate fi oferit nu numai la intrebarile de mai sus ci si la alte intrebari de aceeasi natura. Deci sa va dau raspunsul:


Legenda spune ca Moise a stat odata in meditatie langa o fantana. Un drumet s-a oprit sa bea din fantana si, cand s-a aplecat, i-a cazut punga de la cingatoare. Omul a plecat. La scurt timp, un alt om a trecut pe langa fantana, a vazut punga si a luat-o.
Putin mai tarziu, un al treilea s-a oprit sa-si potoleasca setea si s-a culcat apoi la umbra fantanii. Intre timp, primul a descoperit ca-i lipsea punga si, dandu-si seama ca nu putuse sa o piarda decat la fantana, s-a intors, l-a trezit pe cel ce dormea acolo (care, desigur, nu stia nimic) si i-a cerut sa-i inapoieze banii. Intre cei doi a urmat o discutie apoi s-au infuriat si primul l-a doborat pe celalalt.
Martor la acestea, Moise i-a spus lui Dumnezeu: Vezi, de aceea nu cred oamenii in Tine. E prea multa nedreptate si rau in lume. De ce a trebuit ca primul trecator sa-si piarda punga si sa devina apoi un ucigas? De ce a trebuit ca cel de-al doilea sa gaseasca punga cu banii pentru ca nu muncise? Al treilea era complet nevinovat. De ce a fost omorat?
Dumnezeu a raspuns: Iti explic doar o singura data. N-o pot face la fiecare pas. Primul trecator era fiul unui hot. Punga contine banii furati de tatal sau de la tatal celui de-al doilea trecator care gasind punga, n-a luat decat ceea ce i se cuvenea. Al treilea era un ucigas a carui crima nu avea sa fie descoperita niciodata si care a primit de la primul pedeapsa pe care o merita.
Pe viitor sa crezi ca exista un sens si o dreptate in tot ce se intampla, chiar si atunci cand tu nu le intelegi.

Raspunsul il gasiti aici si sper sa fie pe placul vostru.

Un comentariu:

  1. Daca te uiti pe blog-ul meu vei vedea ca saptamana asta ne-am asemanat intr-ale legendei care ne invata atatea lucruri despre Dumnezeu, dreptate si adevar. Este foarte frumoasa aceasta legenda tocmai pentru ca iti intareste convingerile despre oameni si despre credinta pe care trebuie sa o purtam cu noi, in orice imprejurare. Sper ca acest raspuns sa il gasim cu totii.

    RăspundețiȘtergere